Makerbot Replicator 2x – del 2

image_pdfimage_print

Nå… Der er løbet en del vand i åen siden sidste post om den semidefekte Makebot jeg har lånt af Henrik…

Som jeg skrev i sidste del sad jeg lidt fast i at tråden blev “afbarket” fra tid til anden. Jeg søgte hjælp i facebookgruppen “3D-printere i Danmark” (link). Blandt de mange gode tips havde jeg desværre allere prøvet de fleste – men der var dog nogle enkelte nye:

Rens dysen Jeg manglede 0.4mm bor – se herunder
Juster extruderen Allerede prøvet flere gange
Prøv at køre noget filament igennem systemet uden dysen og mærk om der er nogen steder den binder Ikke er i stand til at afmontere dysen 🙁
Kontroller køling på hotenden Oups! Se herunder…
Løsne tandhjul i fremdrivningsmekanismen så tråden ikke deformeres så meget Det blev det bare meget værre af…
Kontroller lineren (plastik slangen) fra spolen til extruderen for “for meget” friktion. Testes ved at fjerne slangen og sørge for at der aldrig skal “trækkes” i tråden Ingen ændring desværre – men noget af en Storm-P opstilling
Lav en custom profil i Makerbot Desktop: 0,2mm layer, 40mm/s og 220-240gr Jeg har prøvet et hav af kombinationer…
Kontroller at varmelementet har god kontakt til blokken – er fastspændt Ser ok ud – kontrolleret fastspænding
Kontroller at termistoren (føleren) sidder korrekt i blokken brugt jeg lidt kølepasta Ser ok ud – jeg har haft den ude og i igen
Kontroller at dysen har god kontakt til blokken – noget kunne tyde på at dysen ikke kan trække varme hurtigt nok “ned fra blokken” – derfor start med lav hastighed Så vidt jeg kan se er der fin kontakt. temperaturen ser stabil ud – jeg tror ikke det er her det ligger
Dysen burde kunne løses når den er varmet HELT op, så preheat den til 230-240 grader så burde den komme løs. Du knækker den hvis den ikke er varm Jeg har ikke turdet det endnu – venter til det er sidste mulighed
Kontroller at temperaturen er stabil hele tiden. Stopper den ved store flader, eller ser det total tilfældig ud? Det ser helt stabilt ud
Prøv en anden filament, måske bare en alm. neutral ABS, eller sort ABS Det vil jeg overveje hvis alt andet svipser
Undersøg om røret ned til dysen er fyldt udbrændt filament – der kan komme små kager med gammel fialment ned og blokere dysen – køb nyt rør + dyse Jeg har forsøgt at rense den så godt jeg kan med den metode hvor man presser filament ned i kammeret og trækker det retur med skidt på. Jeg har også prøvet med reduceret tempeartur – altså temp= høj, tråd i, køle til 165gr, tråd ud. Det gav ikke noget som helst.

Rens dysen

20160307_210315

Jeg bestilte nogle bor på nettet – men endte med at vente forgæves på en elendig leverandør. 20160307_210336Til sidst fandt Henrik nogle bor – og jeg fik renset dysen. Og der var faktisk ret meget skidt i dyserne – jeg var faktisk næsten ikke i stand til at presse
boret igennem til at starte med. Efter
nogle forsøg lykkes det at få renset hullet op. De første forsøg derefter virkede lovende.

Køling af extruderen

Et af forslagene var om extruderen blev kølet nok. Ud fra den tanke at hvis tråden helt oppe i extruderen bliver varm så kan den blive blød og derved nemmere blive “afbarket”…
Efter at have renset dysen med et bor ville jeg lave et lidt større print som test. Men jo længere jeg printede jo mere blev modellen “blød i knæene”. Jeg gav mig til at se nærmere på det – og sørme om blæseren ikke kørte på den extruder der IKKE var i brug! Nå – skrue-skrue… OG – utroligt – endnu en fejl… I et af mine mange adskille/samle processer var jeg kommet til at vende kølepladen forkert så den flade side vendte mod blæseren. Dvs. blæsere blæste lige ind i en lukket flade – resultat 0 luftflow og 0 køling…

20160307_211054

Pis og papir!

Endelig var jeg så klar til at give den gas. Jeg satte et nyt print i gang – og pludselig lukkede printene ned og pc’en dingede løs med USB-found / removed i et væk. Jeg fik slukket i en fart. Da jeg startede op igen var betjeningspanelet gået i spunk – “pil-ned” sad fast… Altså umulig at betjene.

PIS!

Nå – skrue-skrue-skrue – ud med display assembly. Det viste sig at uden tastatur-printet holdt “pil-ned” stuck op – men til gengæld spillede den en sang om hvor dårlig en ide det var at tage keyboardet af…

Nå – jeg prøvede om jeg kunne tilslutte USB og printe – og det kunne jeg! Så jeg nåede at printe to 2x2x2cm terninger – på hhv. lav og medium kvalitet før noget gik galt og den tredje terning (på høj kvalitet) endte som en klump krøllet tråd.

Og så sad jeg fast igen – uden keyboard ingen muligheder for at loade filament igen 🙁

Det skal åbenbart ikke være nemt…

Nyt keyboard

Jeg bestilte et nyt tastatur hjem… Og nu kører menuen hele tiden op…  🙁

Jeg vendte printeren på siden og kiggede på controlleren… Og det så faktisk ikke så godt ud! Der var et brændt område på printet lige ved USB connectoren.

20160219_173315

ØV ØV ØV.

Nå – det ser ud til at en ny controller er påkrævet. Men nu har vi lige skrevet til Makerbot så må vi se hvad der skal ske…

 

3 thoughts on “Makerbot Replicator 2x – del 2

    1. Hej Thomas.

      Tak for svar.
      Hvis projektet var opgivet kunne jeg evt. være interesseret i at købe den, enten for at gøre et forsøg på at få den op at køre igen, ellers bruge den til reservedele, jeg har selv en Rep 2. Kunne i første omgang godt bruge sidepladerne og “låget”. Du har desværre helt ret i, at det ikke kan betale sig at ofre mange penge på den, prisen på nye printere rasler ned, og mange af dem ser ud til at printe meget fornuftigt.
      Skrotter du projektet så sig til, så kan vi måske finde ud af noget !!
      Mvh.
      Jens J. Larsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.